
Audyt DDD tworzy się właśnie po to, by dowiedzieć się, czy w konkretnym miejscu żywności i zdrowiu ludzi nic nie zagraża. Wykonywana jest dokładna ekspertyza, która ma na celu zgodę, że dane miejsce jest bezpieczne i można w nim spokojnie generować żywność. Jeżeli na skutek audytu takie zgodę nie będzie miało miejsca, to firma musi zastosować działania, które polepszą jej środowisko. Środowisko zawsze ma ogrom ne znaczenie, jeżeli już chodzi o bezpieczeństwo produkcji. W środowisku zadbanym, bez żadnych zagrożeń produkcja przebiega bardzo szybko i z ogromnym skutkiem. Jeżeli już środowisko jest w jakiś sposób zagrożone, to produkty powstające w procesie produkcji mogą nie spełniać norm. Raport DDD informuje, jak faktycznie wygląda środowisko firmy i czy musi ona dokonać jakichś zmian, a jeśli tak, to w jakim zakresie. Taka wiedza jest bardzo potrzebna, szczególnie, kiedy startuje się z biznesem żywnościowym i pragniemy się dowiedzieć, jakie mamy powodzenie i czy powinniśmy się czegoś obawiać, czy też nie ma takiej potrzeby. Dzięki audytowi będziemy posiadać dokładny ogląd sytuacji i w razie potrzeby możemy również jakoś zareagować. Brak wiedzy nie pozwoliłby na reakcję.
Zobacz także: https://www.biologterenowy.com.pl/audyt-biologa-terenowego